Blog

Stofferen & Vakmanschap

Wisch leder probleem oplossing

 

Wisch leder probleem
Wisch leder probleem met een beschrijving van het leer, de bewerking, de reparatie mogelijkheden, door de stoffeer vakman.

Wisch leder uitleg en problemen oplossing

Wisch leder met een beschrijving van het leer, de bewerking, de reparatie probleem mogelijkheden, door de stoffeer vakman.

Wisch leer is een leersoort die de grondkleur (lichtere kleur)

Die met een aniline kleurstof door en door wordt bewerkt.Hierna wordt een donkere kleur beits op het leer aangebracht, en wordt na een goede droog periode deze leersoort nog zonder verdere bewerking op een te stofferen bank of fauteuil gestoffeerd.

Om nu na de stoffering het leer bepaalde effecten te kunnen geven.

Gaat een specialist met een vloeistof op de juiste plaatsen van de bank of fauteuil de donkere boven beits laag (die op het leer voor het stofferen was aangebracht) door wassen zodat de gewenste effecten ontstaan.Verdere afwerking ter bescherming van de aangebrachte effecten.Het leer wordt bewerkt met een blanke lak zodat de aangebrachte kleuren effecten in gebruik niet maar zo kunnen verdwijnen. Altijd is het voor een vakman de door jaren veel gebruikte  meubel de schade te herstellen.

Wat is nu het wisch leder probleem?

Door een  bank of stoel voortdurend bloot te stellen aan zonlicht, of te dicht plaatsen bij een open haard, verwarming kan door het leer uitdrogen een probleem ontstaan, met scheurtjes in de laklaag. Ook kan door medicijnen gebruik, en hand transpiratie (zout) op bijv. armleggers verkleuring ontstaan.

Regelmatig het leer met een schone vochtige doek bewerken kan uitdrogen voorkomen.

Reinig geen leren meubels met een huishoudelijk product, gebruik altijd goede leer producten. Leder heeft verschillende voedingsstoffen nodig. Leolux, Artifort, advies: e.v.a  De Keralux® lotions bevatten voor iedere ledersoort uitgebalanceerde ingrediënten als vocht, voeding, antioxidanten (voor langere levensduur), impregneer en een UV-filter. De beste garantie voor jaren van onbekommerd woonplezier. Toch ook voor uw herstoffering een goed advies

Write a Reply or Comment