Blog

Stofferen & Vakmanschap

Ribstof-Corduroy een stofkeuze idee!

Ribstof-Corduroy een stofkeuze idee!
 stofkeuze idee!
stofkeuze idee!
Ribstof-Corduroy een stofkeuze idee!
Ribstof-Corduroy een stofkeuze idee!

Voordelen van Ribstof-Corduroy ?

Ribstof, ook wel corduroy of ribfluweel genoemd, is een stof met zacht ribbels in de lengterichting van de stof. een zeer goede rib- corduroy kwaliteit, is zeer sterk en daarom geschikt voor intensief woongebruik. Dus wil je graag dat je meubel tegen een stootje kan, dan is herstofferen in ribstof een slimme keuze om voor ribstof, oftewel corduroy, te kiezen. Kwaliteit manchester is de originele stof die veel op de Gispen stoelen werd gebruikt.

Ribstof heeft een fijne, warme uitstraling en voelt daarnaast ook heerlijk zacht aan.Een ribstof wordt meestal gemaakt van synthetische vezels, zoals polyester, polyacryl en katoen. De stof is door de vezels goed bestand tegen invloeden van direct zonlicht en blijft ook hierdoor extra lang mooi.

Nadelen van Ribstof-Corduroy

Wel is regelmatig keren van de kussens noodzakelijk om zitplekken te voorkomen. Om uw ribstof bank-stoel nóg langer mooi te houden is het belangrijk om de stof af en toe even met een licht vochtig doekje of kledingborstel wat op te ruwen. Is regelmatig keren van de kussens een probleem? er zijn vele andere mogelijkheden meubelstoffen/leder.

Onderhoud

Voor het verfrissen kun je een mager sopje maken met een a twee druppeltjes afwasmiddel. En weer even föhnen daarna. Dan ziet je bank of stoel er weer als nieuw uit. Doe dit echter wel met beleid om de haartjes van de corduroy stof niet kapot te maken. Meer info meubelstof reinigen.

Ribstof kwaliteiten

  • Sterke stof
  • Heerlijk zacht
  • Goed bestand tegen invloeden van direct zonlicht
  • Warme uitstraling

Misschien zitten uw favoriete meubels gewoon lekkerder dan alle nieuwe meubels die u heeft uitgeprobeerd. Waarom zou u dan afscheid nemen van meubelstukken waaraan u bent gehecht? U kunt meubels laten herstofferen om deze weer in topconditie te krijgen.

Bij De Stoffeer Vakman krijgen uw bank-stoel een vakkundig tweede leven.